Aurinkoista kesää kaikille!
Julkaisut

Kick Off

Julkaistu 19.12.2023 Muokattu 19.12.2023

Innokas-verkoston kahden pelillisyyshankkeen aloitustapahtuma Helsingissä kasvatustieteen laitoksella.

Lappeenrannan edustajiksi lähti Eduksin Matti ja Kimpisen Mikael. Eduksilla on hankkeessa perusopetuksen valtakunnallisen hankkeen koordinaattorin rooli, jota Matti hoitaa. Mikael on hankkeessa Kimpisen koulun edustaja. Kimpinen on yksi hankkeen seitsemästä perusopetuksen koulusta ympäri Suomea. Junamatka Helsinkiin on mainio hetki käydä läpi hankkeen toimintaa ja ideoida käytännön toimia omassa koulussa. Lappeenrannasta lähdetään yleensä 6:30 junalla kohti Helsinkiä. Tälläkin kertaa Matti ja Mikael saivat suunniteltua suuntaviivat syksyn toiminnalle.

Kasvatustieteen tiedekunnan tilat Siltavuorenpenkereellä on kaikkien Innokas!-opettajien kotipesä. Sielä Tiina & CO. järjestävät usean kerran vuodessa Innokas-verkoston yhteiset tapahtumat. Tällä kertaa ilmassa oli historian siipien havinaa, kun perusopetuksen hankkeen kanssa avattiin ensimmäistä kertaa lukiohanke, jota koordinoi puolestaan Espoo ja Miettisen Antti. Paljon tuttuja kasvoja tuli vastaan aamusta ja tämäkin hanke osoittaa verkostoitumisen merkityksen sille, että asiat saadaan käyntiin nopeasti. Muutama tuttu ja mukava puheensorina täytti koulutustilan.

Päivän mittaan nautimme lounaan lisäksi kolmesta asiantuntijapuheenvuorosta, jotka antoivat sopivasti herätteitä hankeopettajille. Pelijamit, pelillistäminen ja pelillinen oppimisprosessi -tuttuja juttuja, mutta hukkuvat helposti koulun arkeen. Luentojen jälkeen oli varattu aikaa hankekuntien saparraamiseen aikaa. Lukio-opettajat menivät omissa ryhmissään miettimään toimiaan ja perusopetuksen opettajat jakautuivat kahteen ryhmään, jossa syntyi hankkeen ensimmäiset askelmerkit toteutettavaksi omassa koulussa. Tulenjohtajana tässä toiminnassa pääsi touhuamaan Matti. Samalla kun hankeopet tekivät töitään jäi Matille aikaa päivittää kuntien koordinaattoreiden kanssa tiedot hankkeen toiminnasta ajan tasalle.

Päivän päätyttyä Matti ja Mikael hyppäsivät jälleen kiskojen päälle ja palasivat Lappeenrantaan 19:40. Tällaiset hankepäivät ovat kyllä antoisia ja tehokkaita, mutta paluumatkalla ei enää bensa riittänyt työjuttuihin.

 

Jaa sivu: