HUOM! Wilmaan kirjaudutaan "Kirjaudu lappee.fi tai edu.lappeenranta.fi -painikkeella". EI käyttäjänimellä ja salasanalla! Oppilaan kirjautumisohjeet aukeavat linkistä: Oppilaan ohjeet
Julkaisut

ULH-iltakoulu tekoälystä

Julkaistu 22.8.2023 Muokattu 22.8.2023
Epämääräinen futuristinen näyttö.
Tekoäly on tullut ryminällä kaikkialle - myös luokkahuoneisiin. Opettajien toiveiden pohjalta järjestämme ULH-Iltakoulun, jossa voit täydentää viime lukuvuoden opintojasi tai tutustua aiheeseen omaksi ja oppilaittesi parhaaksesi. Ilmoittautuminen tapahtuu Eduksin uuden koulutuskalenterin kautta. Ilmoittautuminen koulutuksiin sulkeutuu viikkoa ennen koulutusta. Osallistumislinkit toimitetaan ilmoittautuneille.

Iltakoulun tekoälykoulutukset

 

Mitä tekoäly on ja mitä opettajan tulee siitä tietää?

12.9. 14:00-16:00 

Itä-Suomen yliopisto on Suomen kärkiosaajia tekoälyn käytöstä opetuksessa. Professori ja tietojenkäsittelytieteilijä Matti Tedre (UEF) avaa luennossaan tekoälyn periaatetta ja sitä mitä se oikeastaan on. Luennolla käydään myös havainnollistava esimerkki siitä, miten jokainen opettaja voi kokeilla tekoälyä oppilaiden kanssa. Tämä luento on päivitetty uusinta kevään Uudet lukutaidot haltuun -lopputapahtuman puheenvuorosta.

Linkki ilmoittautumiseen


Tekoälypalvelut aineenopetuksen apuna (yläkoulu ja lukio)

21.9. 14:00-17:00

Tekoälypalvelut aineenopetuksen apuna -webinaarissa tutustutaan erilaisiin palveluihin, joita voi hyödyntää osana eri aineiden opetusta. Osa palveluista sopii moneen eri oppiaineeseen ja osa palveluista on tarkoitettu yksittäisten oppiaineiden opetuksen tueksi.

Esiteltävät palvelut toimivat osittain ilman kirjautumista, osa vaatii kirjautumisen ja osa on maksullisia. 

Linkki ilmoittautumiseen

Luo mediaa tekoälyä hyödyntäen

11.10. 14:00-17:00

Luo mediaa tekoälyä hyödyntäen -webinaarissa tutustutaan erilaisiin tapoihin luoda erilaisia medioita tekoälyn avulla. Medioita voidaan luoda tekstistä tai olemassa olevasta aineistosta. Webinaarissa keskitytään eniten kuvien luomiseen, mutta tutustutaan myös videoiden ja musiikin tekemiseen. Samalla pohditaan tekoälyn ja tekijänoikeuksien välistä suhdetta.

Esiteltävät palvelut toimivat osittain ilman kirjautumista, osa vaatii kirjautumisen ja osa on maksullisia.

Linkki ilmoittautumiseen

------------------------------

Uudet lukutaidot haltuun -täydennyskoulutuskokonaisuus päättyy iltakouluun ja viimeisten koulutusten jälkeen sinulle toimitetaan palautelomake sekä mahdollisuus tilata todistus koulutuksen suorittamisesta.

Jaa sivu: