HUOM! Wilmaan kirjaudutaan "Kirjaudu lappee.fi tai edu.lappeenranta.fi -painikkeella". EI käyttäjänimellä ja salasanalla! Oppilaan kirjautumisohjeet aukeavat linkistä: Oppilaan ohjeet
Julkaisut

Digitukikartta

Julkaistu 3.5.2024 Muokattu 3.5.2024
Digitukikartta.

Lappeenrannan digitukipalvelut on rakennettu hyvin eri tavoin, kuin monissa muissa kunnissa ja viestinnällisesti tämä malli ei ole välttämättä ollut edes omille opettajillemme selvä. Viestinnän kehittämiseksi havainnollistimme digituen toimijat visuaaliseen muotoon. Koulujen arjessa lähitukea opettajille tarjoavat ensisijaisesti digarit (tekniset ongelmat) ja TVT-vastaavat, jotka ovat koulujen omia opettajia (pedagoginen tuki). Tukimalli kouluille on selkeä ja kolmiportainen:

  1. Etsi ratkaisu TVT-tukisivuilta
  2. Kysy tukea digarilta
  3. Lähetä tukipyyntö

Valtaosaan TVT-ongelmista on tehty kuvalliset ohjeet tukisivuille, jos ratkaisua ei sieltä löydy tai ehdi etsiä, niin digari auttaa. Jos digari on poissa tai ratkaisu ei onnistu lähetetään tukipyyntö Eduksille, jossa ratkaisu etsitään. Eduksin kanssa tukipalveluiden muodostavat Meita, joka tarjoaa verkko- ja tulostuspalvelut sekä Tietohallinto, joka vastaa mm. laitehankinnoista, kaupungin digiturvasta ja infrasta.

Ajatuksenamme on, että opettajalle tuen saaminen on mahdollisimman helppoa ja me Eduksilla vastaamme aikaavievästä selvittelystä ja yhteydenpidosta eri tahoihin. Opettajille tätä kuviota selkeyttävä visualisointi löytyy otsikkoa suurempana alta:

Digitukikartta

Jaa sivu: