HUOM! Wilmaan kirjaudutaan "Kirjaudu lappee.fi tai edu.lappeenranta.fi -painikkeella". EI käyttäjänimellä ja salasanalla! Oppilaan kirjautumisohjeet aukeavat linkistä: Oppilaan ohjeet
Julkaisut

"Jotta oltaisiin kuin muurahaispesä" - tekoäly viestintäkumppanina

Julkaistu 19.4.2024 Muokattu 3.5.2024
Tekoälyn luoma piirros muurahaisesta, joka näyttää peukkua muurahaiskeon edessä.

Sammonlahden uusi koulu yhdistää monta vanhaa koulua uudeksi, mikä tarkoittaa useiden työkulttuurien harmonisointia. Tällainen kokonaisuus ei ole ihan helpoimmasta päästä, mutta Sammonlahti on rehtori Vesa Raasumaan johdolla lähtenyt tätä työtä tekemään jo hyvissä ajoin ennen yhdistymistä. Opettajat kokoontuvat yhteen luomaan uutta koulua tasaisin väliajoin ja pääsimme Eduksin puolesta auttamaan yhdessä näistä kokoontumisista.

Sammonlahdessa toivottiin keskusteluihin mukaan tekoälyosallistujaa. Välineet kuinka tekoäly saadaan mukaan olivat vielä rajatut ja mahdollisuuksia rajasi entisestään se, että keskustelut täytyi pystyä käymään tietoturvallisesti. Ratkaisuksi kehitettiin systeemi, jossa MS Wordin sanelutoiminnon sekä konferenssimikrofonin avulla saatiin litteroitua puhe kirjalliseen muotoon. Noin 5minuutin keskustelu oli pituudeltaan noin 4000 merkkiä, mikä tarkoitti sitä, että ihmisosallistujien osuus pätkittiin 5min pätkiin ja aina yhden pätkän jälkeen pyydettiin MS Copilottia antamaan näkemyksensä sekä tiivistämään käydyt sisällöt. Keskusteluista myös tehtiin koonnit ja niiden pohjalta Vesa sekä kaksi tekoälyä ohjannutta digariamme (Valtteri Kemppinen ja Anne Salmela) koostivat raportin.

Valitettavasti tämän raportin julkaisu sivuillamme on viivästynyt ja viivästynyt, mutta nyt se on vihdoin täällä!

Raporttiin pääset tutustumaan täältä (aukeaa uuteen ikkunaan).

Jaa sivu: