Wilman tilavarausjärjestelmässä häiriöitä. Tilanne on selvityksessä Vismalla.

Hankinnat

Henkilökunnan Windows-tietokoneet

Rehtori tilaa opettajan ensimmäisen Windows-tietokoneen Meitan verkkokaupasta. Käyttövalmiiseen laitteeseen on esiasenettu Windows EDU -käyttöjärjestelmä opettajan nimellä. Neljän vuoden kuluttua opettaja saa Meitalta viestin, jonka kautta opettaja tilaa uuden koneen.

Määräaikaiselle opettajalle tulevista koneista rehtori ilmoittaa Meitaan käyttäjän vaihtuessa. Erillisiä sijaiskoneita ei suositella hankittavaksi.

Perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen opettajien Windows-tietokoneet menevät keskitetyistä rahoista. Lukioilla henkilökunnan koneet menevät lukion budjetista.

 
Chromebookit

Lukuvuoden 2023-24 Chromebookit tilattiin keskitetysti. Lukuvuoden 2024-25 osalta hankintamallia kehitetään kertyneiden kokemusten perusteella ja siihen palataan elokuussa 2023.

Chromebookien sopimustoimittaja on Tiera (Atea-verkkokauppa). Ohjeet ja tunnukset on lähetetty rehtoreille 8.8.2022. Ohje löytyy myös TVT-tukisivulta "Rehtorin asiat" -kohdan alta.

iPadit ja Mac-tietokoneet

Sopimustoimittaja on  Tiera (Atea-verkkokauppa). Tilaukset tehdään Chromebook-ohjeen mukaisesti. Tilatessasi iPadeja tai Mac-tietokoneita laita viesti Joni Hikipäälle ja Jouni Kolehmaiselle. Kerro viestissäsi menevätkö laitteet henkilökunnan vai oppilaiden käyttöön.

Projektorit, dokumenttikamerat ja AV-laitteet

Luokan AV-perusvarustukseen kuuluu projektori tai suuri näyttö sekä dokumenttikamera ja näiden kaapelointi. Projektorit, uudet lamput ja dokumenttikamerat hankitaan keskitetysti. Yksiköt voivat hankkia muita AV-laitteita omilla käyttömäärärahoillaan. Konsultoi uusissa hankinnoissa Eduksia.

Huom!

Laitehankintoja ei saa jättää loppuvuoteen. Tilaukset kannattaa tehdä viimeistään marraskuussa, jotta tuotteet ehtivät saapua ennen vuodenvaihdetta. Tilaaminen ennakkolaskulla loppuvuodesta siten, että tavara toimitetaan seuraavana vuonna on ehdottomasti kiellettyä!

Lukioiden tietokoneet ja muut laitteet eivät ole keskitetty meno, vaan lukiot huolehtivat niistä itse.

Dokumentin tiedot

Ohjeen luonut: Joni Hikipää
Käyttöoikeus: Sisäinen
Tarkistettu viimeksi: 23.10.2023
Tarkastaja: Joonas Peltonen