Ohje virkavapaalle tai pois jäävälle työntekijälle

Työntekijä jäädessä virkavapaalle tai lähtiessä pois Kasvatus- ja opetustoimesta, hänen tulee huolehtia seuraavat asiat:

 • 1
  Työtietokone

  Tietokone jää yksikölle virkavapaan ajaksi ja siirtyy sijaisen käyttöön. Tietokoneelle ei tarvitse tehdä mitään toimenpiteitä. Sama pätee mikäli työntekijä lähtee pois. Mikäli tietokoneelle ei ole yksikössä käyttöä se toimitetaan Eduksille.

 • 2
  Työpuhelin (keskitetty hankinta)

  Puhelin ja liittymä jäävät yksikköön virkavapaan/poissaolon ajaksi ja ne siirtyvät sijaisen käyttöön. Puhelin täytyy nollata etänä, lähetä laitteen sarjanumero: joni.hikipaa@edu.lappeenranta.fi.

 • 3
  Työpuhelin/tablet (koulun hankkima)

  Yksikkö päättää mitä laitteelle tehdään. Kaikki laitteessa olevat tilit poistetaan, jonka jälkeen laitteen asetuksen nollataan.

  HUOM! iPhone/iPad: poista iCloud-tili.

 • 4
  Kaksivaiheinen todennus (MFA)

  Virkavapaalle jäävällä henkilöllä on äärimmäisen tärkeää lisätä henk.koht. todennustapa (siviilipuhelinnumero tai sähköpostitili). Tällöin pääset myös virkavapaasi aikana tietoihisi. Pois jäävän ei tarvitse tätä tehdä.

 • 5
  Google- ja Microsoft-tili. Tilin kaikki tiedot poistetaan, kun työsuhteen päättymisestä on kulunut 90 vuorokautta. Siirrä tarvitsemasi tiedot henk.koht. tilillesi.