Ohje virkavapaalle tai pois jäävälle työntekijälle

Työntekijä jäädessä virkavapaalle tai lähtiessä pois Kasvatus- ja opetustoimesta, hänen tulee huolehtia seuraavat asiat:

1. 1
    Työtietokone

Tietokone jää yksikölle virkavapaan ajaksi ja siirtyy sijaisen käyttöön. Tietokoneelle ei tarvitse tehdä mitään toimenpiteitä. Sama pätee mikäli työntekijä lähtee pois. Mikäli tietokoneelle ei ole yksikössä käyttöä se toimitetaan Eduksille.

2. 2
    Työpuhelin (keskitetty hankinta)

Puhelin ja liittymä jäävät yksikköön virkavapaan/poissaolon ajaksi ja ne siirtyvät sijaisen käyttöön. Puhelin täytyy nollata etänä, lähetä laitteen sarjanumero: joni.hikipaa@edu.lappeenranta.fi.

3. 3
    Työpuhelin/tablet (koulun hankkima)

Yksikkö päättää mitä laitteelle tehdään. Kaikki laitteessa olevat tilit poistetaan, jonka jälkeen laitteen asetuksen nollataan.

HUOM! iPhone/iPad: poista iCloud-tili.

4. 4
    Kaksivaiheinen todennus (MFA)

Virkavapaalle jäävällä henkilöllä on äärimmäisen tärkeää lisätä henk.koht. todennustapa (siviilipuhelinnumero tai sähköpostitili). Tällöin pääset myös virkavapaasi aikana tietoihisi. Pois jäävän ei tarvitse tätä tehdä.

5. 5
    Google- ja Microsoft-tilit

Molempien tilien kaikki tiedostot poistuvat 90 vuorokauden kuluttua työsuhteen päättymisestä

Kaikki henkilökohtaiset oppimateriaalit tulee siirtää omalle yksityiselle tilille, jos niitä haluaa jatkossa käyttää.

Muulle henkilöstölle tarkoitetut tiedostot ja kansiot tulee olla jaetussa drivessa.

Jaetuissa Driveissä ja Sites-sivustoissa tulee olla useita omistajia, jotka jatkavat koulussa.

Classroomit ovat opettajakohtaisia, joten niiden omistajuus tulee siirtää seuraavalle opettajalle, mikäli käyttöä jatketaan.

Oppilastyöt, jotka on opettajan luoman Classroomin kautta luotu - poistuvat.

Oppilaiden portfoliot ja muut monivuotiset tiedostot tulee olla oppilaiden omassa Drivessä.

Käyttöoikeus: Sisäinen
Tarkistettu viimeksi: 30.4.2024
Tarkastaja: Matti Kähkönen