Aurinkoista kesää kaikille!
Julkaisut

Varhaiskasvatuksen digitiimi

Julkaistu 21.5.2024 Muokattu 22.5.2024

Varhaiskasvatuksen pedagogiset rakenteet

Digipedagogiikan toteuttamiseen tarvitaan koko varhaiskasvatuksen henkilöstöä. Pedagogiselle kehittämiselle ja osaamisen vahvistamiselle tulee olla koko esihenkilöstön tuki.  Olemme perustaneet näitä rakenteita tukemaan varhaiskasvatuksen digitiimin. Digitiimissä on edustajia tietohallinnosta, Eduksilta sekä varhaiskasvatuksen johtoryhmästä. 

Digitiimi toimii digikehittämisen kivijalkana. Digitiimi osallistaa esihenkilöitä, kuten johtajia ja apulaisjohtajia . 

Opettajien pedagoginen johtaminen, digivastaavat sekä opettajien yhteinen SAK-aika ovat tekijöitä, jotka mahdollistavat digipedagogiikan suunnittelun, toteuttamisen sekä arvioinnin. Digipedagogiikkaa tulee suunnitella koko yksikön tasolla. Koko henkilöstön yhteinen digipedagogiikan suunnittelu- ja kehittämistyö voi toteutua esimerkiksi työilloissa, kehittämispäivissä, talon palavereissa tai pedagogisissa kahvioissa. Tällöin olisi hyvä tilaisuus kokeilla esimerkiksi ohjelmointia toiminnallisesti. 

 

Kun henkilöstöllä on esihenkilöstön tuki digipedagogiikan suunnitteluun, toteuttamiseen ja kehittämiseen, digipedagogiikasta tulee koko talon yhteinen asia.Jos henkilöstöllä on yhteinen päämäärä ja digirohkeutta, alkaa digipedagogiikka näkyä sekä toteutua arjen pieninä valintoja ja tekoina koko yksikössä. 

 

 

Jaa sivu: