HUOM! Wilmaan kirjaudutaan "Kirjaudu lappee.fi tai edu.lappeenranta.fi -painikkeella". EI käyttäjänimellä ja salasanalla! Oppilaan kirjautumisohjeet aukeavat linkistä: Oppilaan ohjeet
Julkaisut

Hankkeessa tapahtuu

Julkaistu 8.6.2023 Muokattu 8.6.2023

Varhaiskasvatus kohti uusia lukutaitoja -hanke starttasi elokuussa 2022. Mukana hankkeessa on kuusi kehittäjäopettajaa. Kehittäjäopettajien kanssa olemme tutustuneet Uudet lukutaidot osaamiskuvauksiin ja valmistelleet Digitaalisen osaamisen opasta varhaiskasvatukseen sekä esiopetukseen.

Varhaiskasvatus kohti uusia lukutaitoja hanke alkoi elokuussa 2022. Mukaan lähti kuusi kehittäjäopettajaa eri puolilta Lappeenrannan varhaiskasvatus- sekä esiopetusyksiköitä. Tapasimme kerran kuukaudessa, tutustuen Uudet lukutaidot osaamiskuvauksiin, varhaiskasvatus- sekä esiopetussuunnitelmiin digitaalisen osaamisen, medialukutaidon ja ohjelmoinnillisen osaamisen osalta. Kehittämispäivillä testasimme kaikkia osa-alueita myös toiminnallisesti. 

Työstämme parhaillaan Digitaalisen osaamisen suunnitelmaa varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen. Digitaalisen osaamisen suunnitelma on tehty työvälineeksi, helpottamaan ja jäsentämään digitaalisen osaamisen toteuttamista. Suunnitelma on tehty Uudet lukutaidot osaamiskuvausten pohjalta ja se sisältää myös matalan kynnyksen toiminallisia vinkkejä, jotka on helppo ottaa käyttöön. 

Osaamisen kuvaukset konkretisoivat varhaiskasvatussuunnitelman sekä esiopetussuunnitelman perusteiden mukaista digitaalista osaamista, medialukutaitoa sekä ohjelmointiosaamista. Kuvaukset ovat tukimateriaali pedagogisen toiminnan suunnitteluun, toteutukseen ja arviointiin. Osaamiskuvaukset kertovat varhaiskasvatuksessa sekä esiopetuksessa mitä on hyvä pedagoginen toiminta joka edistää lapsen taitoja.

Kehittämisohjelmassa on luodut osaamiskuvaukset ovat:

- Digitaalinen osaaminen

- Medialukutaito

- Ohjelmointiosaaminen

Digitaalisen osaamisen suunnitelman jalkautus kaikkiin Lappeenrannan varhaiskasvatus- ja esiopetusyksikköihin alkaa elokuussa 2023. 

Jaa sivu: