HUOM! Wilmaan kirjaudutaan "Kirjaudu lappee.fi tai edu.lappeenranta.fi -painikkeella". EI käyttäjänimellä ja salasanalla! Oppilaan kirjautumisohjeet aukeavat linkistä: Oppilaan ohjeet
Julkaisut

Digitaalisen koulutuksen suunnitelma syntyi palvelumuotoilun avulla.

Julkaistu 3.2.2023 Muokattu 10.8.2023
Aikuisia opiskelijoita luokassa.
Lappeenrannan kaupungilla aloitettiin 2021 opetustoimen tvt-strategian uusiminen, jonka osana lukioiden digitaalisen ekosysteemin kehittäminen toteutetaan. Hankkeen toimijoita ovat lukiot, Saimaan mediakeskus, kaupungin tietohallinto sekä infrapalveluja tuottava Meita Oy. Hankkeen päätavoitteena on edistää lukiokoulutuksen digitaalista toimintaympäristöä. Ekosysteemin osa-alueita ovat laitteet ja verkkopalvelut (infra), ohjelmistot, oppimisympäristöt ja palvelut sekä osaaminen. 
 
Digistrategiatyö alkoi laajalla kuulemisella. Käytimme kuulemmisessa palvelumuotoilukeskusteluja. Sen avulla on kartoitettu opiskelijoiden, opettajien ja rehtoreiden toiveita koskien opiskelun digitaalista ulottuvuutta. Haastattelut toteutettiin lukuvuoden 2021-22 alkupuolella. Haastattelujen tavoitteena on ollut digitaalisissa ympäristöissä toimijoiden näkemysten saaminen paremmin esiin digistrategiaa kehitettäessä.
 
Tämän jälkeen osallistettiin tietohallinto ja opetustoimen johto. Tuli synteesi, jossa kaikki intressiryhmät satiin tarkoin huomioitua. Vasta viimeiseksi peilasimme tuotosta kaupungin strategiaan. Valmistui vankan kuulemisen kautta uusi digistrategia, jonka nimesimme digitaalisen koulutuksen suunnitelmaksi. Dokumentti on jatkuvasti päivittyvä. 
 
Jaa sivu: