Tukisivut toimivat jatkossa vain kaupungin sisäisesti. Kirjautuminen tapahtuu painamalla "Lappeenrannan opettajat: Lappeenranta Entra ID" -painiketta.
Julkaisut

Harjaantumisopetus ja digiturva

Julkaistu 11.10.2023 Muokattu 11.10.2023
Opettajat kuuntelemassa Suvi Orasuon oppeja.

Yksi hankkeen demoluokista rakennettiin Voisalmen koulun harjaantumisopetukseen, jossa opiskelee oppilaita, joilla on kehitysvamma. Luokan laitteistoksi valittiin iPadit kosketusnäytön, hyvän suojattavuuden ja hallinnointiratkaisun vuoksi. Tarkoituksena on sekä selvittää kuinka opetus voidaan järjestää yleisestä poikkeavissa oloissa tietosuojatusti ja samalla palvella ryhmien opetusta ja oppimista.

Laitteiden hallinta hoidetaan JAMF School Manageria, joka on ensimmäisten kuukausien aikana osoittautunut varsin toimivaksi ratkaisuksi. Laitehallinta on helppoa ja mahdollisuudet monipuoliset - esimerkiksi käytön rajaaminen yhteen ohjelmaan oppitunnin ajaksi onnistuu vaivatta, mikä helpottaa laitteiden käyttöä: monilta turhautumisilta vältytään, kun laite kestää käytetyssä ohjelmassa.

Teknisen puolen lisäksi tarvitaan luonnollisesti pedagogista osaamista ja sitä saimme perjantaina 6.10. kun harjaantumisopetuksen iPad-opetuskäytön super-osaaja Suvi Orasuo tuli kuopiosta Paloahon koululta koko päiväksi kouluttamaan laitteiden käyttöön ryhmissä, joissa oppilailla on kehitysvamma. Orasuo kertoi omista kokemuksistaan vuosikymmenten kokemuksella ja jakoi vinkkejä kuinka opetuksessa huomioidaan oppijan tietosuoja. Voisalmen opettajat saivat paljon apuja opetuksen järjestämiseen ja tietosuojaosaaminen on taas askeleen parempaa. Jäämme mielenkiinnolla seuraamaan mitä kaikkea tässä demoluokassa vielä keksitään!

Jaa sivu: