Chromebookin hallinnointi

Chromebookin liittäminen hallintaan

1. 1
    Pohjustus

Lappeenrannalla on kahdenlaisia Chromebookkeja:

• Ns. Perus joka otetaan käyttöön tämän ohjeen mukaisesti
    • ZTE, joka myös otetaan käyttöön ohjeen mukaan, erona on se että kohdan 5 jälkeen Chromebook on valmis
      • ZTE laitteita ovat keskitetysti hankitut laitteet jotka on hankittu vuoden 2024 aikana ja jälkeen
  2. 2
    Tee puhelimestasi salasanaton yhteyspiste (vaihtoehtoinen)
  3. 3
    Käynnistä Chromebook ja valitse kieleksi: "Suomi"
  4. 4
    Yhdistä langattomaan verkkoon
  5. 5
    Mikäli Google pyytää hyväksymään käyttöehdot, niin ne voi hyväksyä
  6. 6
    ÄLÄ KIRJAUDU SISÄÄN vaan valitse vasemmalta alhaalta "Yritysversion käyttöönotto"
  7. 7
    Syötä @lappee.fi-sähköpostiosoite ja salasana

Vaihtoehtoisesti käytä yhteiskäyttötunnusta, ohje

8. 8
    "Yrityksen rekisteröinti valmis" -ilmoitus kertoo rekisteröinnin onnistumisesta. Valitse "Valmis"

Chromebookin uudelleenkäyttöönotto

1. 1
    Kirjaudu sisään Google adminiin
  2. 2
    Mene laitteet -> Chrome -> Laitteet
  3. 3
    Valitse suodattimeen Status: all ja kirjoita sarjanumerosta ainakin 3 merkkiä kunnes löydät oikean laitteen

Chrome suodatus

4. 4
    Valitse laite ja ylhäältä sitten tarpeen mukaan:
    • Move = Siirrä laite toiseen organisaatioon (esimerkiksi perusopetus->oppilaat->Kimpisen koulu)
    • Re-enable = Ottaa sen uudelleen käyttöön

Chrome hallinta vaihtoehdot

5. 5
    Mikäli kone ei piakkoin tee mitään, varmista että siinä on verkkoyhteys

Chromebookin nollaaminen

1. 1
    Käynnistä Chromebook
  2. 2
    "Kirjaudu sisään" -ikkunassa paina: esc+päivitä+virtanappi
  3. 3
    Laite käynnistyy uudelleen palautustilaan
  4. 4
    Paina: ctrl+D
  5. 5
    "To turn OS verification OFF..." -ikkunassa paina: "Enter"
  6. 6
    "OS verification is OFF" -ikkunassa paina: "Välilyönti"
  7. 7
    "OS verification is ON" -näyttö kertoo nollauksen onnistuneen. Laite käyttöönotetaan kuin se olisi uusi.