1. 1
    Pohjustus

Lappeenrannalla on kahdenlaisia Chromebookkeja:

• Ns. Perus joka otetaan käyttöön tämän ohjeen mukaisesti
      • ZTE, joka myös otetaan käyttöön ohjeen mukaan, erona on se että kohdan 5 jälkeen Chromebook on valmis
        • ZTE laitteita ovat keskitetysti hankitut laitteet jotka on hankittu vuoden 2024 aikana ja jälkeen
  2. 2
    Käynnistä Chromebook ja valitse kieleksi: "Suomi"
  3. 3
    Yhdistä langattomaan verkkoon

Voit tehdä omasta puhelimesta yhteysaseman

4. 4
    Mikäli Google pyytää hyväksymään käyttöehdot, niin ne voi hyväksyä
  5. 5
    ÄLÄ KIRJAUDU SISÄÄN, vaan valitse vasemmalta alhaalta "Yritysversion käyttöönotto"

Mikäli laitteelle on jo kirjauduttu sisään, siirry kohtaan: Chromebookin nollaus

6. 6
    Käytä yhteiskäyttötunnusta (ext_*koulu*@lappee.fi)
  7. 7
    "Yrityksen rekisteröinti valmis" -ilmoitus kertoo rekisteröinnin onnistumisesta. Valitse "Valmis"
  8. 8
    Kirjaudu omalla edu.lappeenranta.fi -sisään Google adminiin
  9. 9
    Mene: Laitteet -> Chrome -> Laitteet
  10. 10
    Valitse suodattimeen Status: all ja kirjoita sarjanumerosta ainakin 3 merkkiä kunnes löydät oikean laitteen
  11. 11
    Valitse laite ja ylhäältä ja Siirrä laite oikeaan organisaatioon (esimerkiksi perusopetus->oppilaat->Kimpisen koulu)

1. 1
    Pohjustus

Mikäli Chromebook menee pitkäksi aikaa varastoon esimerkiksi varalaitteeksi siitä voi vapauttaa lisenssin, koneen voi tarvittaessa ottaa helposti uudelleen käyttöön

2. 2
    Kirjaudu omalla edu.lappeenranta.fi -sisään Google adminiin
  3. 3
    Mene Laitteet -> Chrome -> Laitteet
  4. 4
    Valitse suodattimeen Status: All ja kirjoita sarjanumerosta ainakin 3 merkkiä kunnes löydät oikean laitteen
  5. 5
    Valitse laite ja sitten ylhäältä "Disable" tai "Poista oikeudet"

Sinulle avautuu ponnahdusikkuna, varmista että ylempi vaihtoehto on valittu (Lukitusnäyttö) ja paina "Disable"

6. 6
    Siirrä laite aa_poistetut_laitteet

Mikäli laite hävisi, varmista että Status/Tila on valittu All/Kaikki

1. 1
    Kirjaudu omalla edu.lappeenranta.fi -sisään Google adminiin
  2. 2
    Mene Laitteet -> Chrome -> Laitteet
  3. 3
    Valitse suodattimeen Status: All ja kirjoita sarjanumerosta ainakin 3 merkkiä kunnes löydät oikean laitteen
  4. 4
    Valitse laite ja sitten ylhäältä "Re-Enable" tai "Ota käyttöön"

Sinulle avautuu ponnahdusikkuna johon valitse "Enable"/"Ota käyttöön"

5. 5
    Siirrä laite haluttuun paikkaan

Yleensä Perusopetus -> Oppilaat -> Yksikkö

1. 1
    Kirjaudu omalla edu.lappeenranta.fi -sisään Google adminiin
  2. 2
    Mene Laitteet -> Chrome -> Laitteet
  3. 3
    Valitse suodattimeen Status: All ja kirjoita sarjanumerosta ainakin 3 merkkiä kunnes löydät oikean laitteen
  4. 4
    Valitse laite ja sitten ylhäältä "Deprovision" tai "Poista oikeudet" ja kun olet katsonut vaihtoehdot oikein valitse vielä "Deprovision"

Sinulle tulee alla oleva ponnahdusikkuna, varmista että vaihtoehdot ovat samat kuin kuvassa

Valinnat Deprovision

1. 1
    Pohjustus

Mikäli laite menee totaalisesti jumiin se kannattaa nollata. Nollauksen jälkeen ota laite uudelleen käyttöön "Chromebookin käyttöönotto" ohjeen mukaan

2. 2
    Avaa Chromebook ja paina yhtäaikaan pohjaan painikkeet: Esc+Refresh/Päivitä+Virta jolloin Chromebook menee "Palautustilaan"

Painikkeita voi joutua painamaan pitkään pohjassa, ja joissain malleissa voi olla että tätä pitää kokeilla useasti

Palautustilassa paina Ctrl+D
    Paina Enter
    Paina Space/Välilyönti
    Laite nollautuu hetken päästä

Käyttöoikeus: Sisäinen
Tarkistettu viimeksi: -
Tarkastaja: -