SELFIE

1. 1
  2. 2
    Valitse keltainen "Sign up"

Pääsivu

3. 3
    Syötä @edu.lappeenranta.fi-sähköpostiosoitteesi kohtaan "Official email address*" ja täytä muut kohdat, paina sitten "Sign up"

Rekisteröitymisikkuna

4. 4
    Saat kuittauksen, että rekisteröitymislinkki on lähetetty sähköpostiisi

Rekisteröinti-ikkuna

5. 5
    Siirry sähköpostiisi
  6. 6
    Klikkaa saamasi sähköpostin varmistuslinkkiä

Reskisteröitymislinkki sähköpostissa

7. 7
    Aseta salasanasi annettujen vaatimusten mukaisesti ja paina: "Submit"

Salasananvaihtoruutu

8. 8
    Kun salasana on hyväksytty voit kirjautua käyttämällä @edu.lappeenranta.fi-osoitetta ja antamaasi salasanaa, jonka jälkeen paina: "Log in"

Kirjautumisikkuna

9. 9
    Päästyäsi sisään tulee sinun syöttää koulusi tiedot
    • School official name on koulusi nimi suomeksi.
    • School short name on sisäiseen käyttöön ja voi olla esim. "Lönnrot" tai "Kimpinen"
    • Official code löytyy täältä: https://koski.opintopolku.fi/koski/dokumentaatio/koodisto/oppilaitosnumero/latest (aukeaa uuteen ikkunaan)
    • Official email address on sinun sähkpositiosoitteesi (täyttyy automaattisesti)
    • Additional email on toinen sähköposti, jolla kyselyyn pääsee käsiksi. Syötä tähän rehtorin sähköposti, ellei toisin ole sovittu.

Koulun tietovalikko

10. 10
    Täytä seuraavat kohdat kuvan mukaisesti:

Koulun tietovalikko

11. 11
    Jatka edelleen kuvanmukaisesti (syötä koulun katuosoite ja postinumero merkattuihin kohtiin):

Koulun tietovalikko

12. 12
    Jatkuu edelleen kuvanmukaisesti:

Koulun tietovalikko

13. 13
    Täytä pyydetyt kohdat kuvan mukaisesti ja koulusi tiedoilla - paina lopuksi: "Save":

Koulun tietovalikko

14. 14
    Koulun profiili on nyt valmis. Valitse keskeltä ylhäältä "English EN"

Päävalikko

15. 15
    Valitse "suomi"

Kielenvalintavalikko

16. 16
    Kieli on nyt kunnossa. Valitse: "1 Valitse koulutusaste"

Päävalikko

17. 17
    Valitse mille asteelle kysely tehdään. Yhtenäiskoulut voivat halutessaan avata kaksi kyselyä: yhden alaluokille ja toisen yläluokille TAI tehdä yhteisen koko koululle valiten vain toisen näistä..

Koulutusasteen valinta

18. 18
    Täytä tiedot osallistujamääristä. HUOM! Lue tarkempi kuvaus alta! Paina lopuksi: "Tallenna itsearviointi"
    • Kyselyyn osallistuvien koulunjohtajien kokonaismäärä kannattaa säätää alas, esim. 1 tai 2. Tähän kategoriaan kuuluuvat rehtorit, apulaisrehtorit sekä koulujen TVT-vastaavat. Määrä saa ja kannattaakin olla pienempi, kuin todellinen määrä.
    • Opettajien kokonaismäärä -kohtaan laitetaan koulun kaikki opettajat ja ohjaajat.
    • Kuinka monta opettajaa kutsutaan mukaan kyselyyn? -kohtaan laitetaan noin puolet edellisen kohdan määrästä. Jos tämän kohdan asettaa liian korkealle, eivätkä kaikki vastaa voi olla, että tuloksia ei saa ulos.
    • Oppilaiden kokonaismäärä -kohtaan syötetään mahdollisen tarkasti koulun oppilaiden määrä.
    • Kuinka moni oppilas voi osallistua kyselyyn? -kohtaan säädetään jälleen matala määrä, esim. 20.

Osallistujamäärävalikko

19. 19
    Pääset takaisin kuvan valikkoon. Valitse: "3 Valitse päivämäärät". (Kohtaa: "2 Mukauta kyselyjä" ei suositella tehtäväksi ainakaan ensimmäisenä vuonna)

Valikkonäkymä

20. 20
    "Koulutusaste"-kohdasta valitaan äsken luomasi vaihtoehto.

Koulutusasteen valitseminen valikosta

21. 21
    "Valittu alkamis- ja päättymispäivä" -kohdasta valitaan min. 1vko ja maks. 3vko mittainen ajanjakso, jolloin kysely on auki.

Ajanjakson valintaikkuna

22. 22
    Valittuasi jakson paina: "Tallenna"

Ajanjakso ja Tallenna-painike

23. 23
    Valitse: "4 Aktivoi/katso linkit"

Päävalikko

24. 24
    Valitse jälleen luomasi vaihtoehto

Koulutusasteen valintaruutu

25. 25
    Varmista, että kaikki tiedot ovat oikein, sillä niitä ei voi enää muokata linkkien luomisen jälkeen. Kun kaikki on kunnossa valitse "Luo linkkejä"

Linkkien julkaisusivu

26. 26
    Jaa luomasi linkit oikeille kohderyhmille ja sopikaa rehtorin kanssa miten kyselyyn vastataan (opekokous, YS-aika...).