Aurinkoista kesää kaikille!
Julkaisut

Rautalankamalli - Wilman Kyselylomakkeesta analytiikkaa

Julkaistu 10.8.2023 Muokattu 10.8.2023
mies tietokoneen kanssa.

Tämä artikkeli on jatkoa "Analytiikkaa oppimisen ja hyvinvoinnin tueksi. (Power bi)" -artikkelille. Olemme saaneet tehtyä Wilma-kyselyn ja ladanneet vastauksista csv-tiedostot. Tallennamme tiedostot valipysakkikysely_23_1.txt, valipysakkikysely_23_2.txt, valipysakkikysely_24_1.txt tai valipysakkikysely_24_2.txt nimellä. Liitteenä on PBI raportti:(Powerbi_tiedostopaketti)

Tiedosto on Zip-tiedosto ja se sisältää PBI raportin ja mallitiedostot. Kun avaat raportin Power bi:ssä, sinun täytyy käyttää täsmälleen samoja nimiä kuin mallitiedostoissa. Lisäksi sinun on määriteltävä tietolähteet:

Huomaa, että ohjeet saattavat vanhentua aika nopeasti ohjelmistojen visuaalisen ilmeen muuttuessa. Tämä ohje on tehty Power bi työpöytäversiosta 2022 aikana. Perusperiaate tuskin muuttuu paljoa.

Tässä ohjeet miten tuo tietolähde määritellään:

kuva powerbi-näkymästä

Oikeasta reunasta "tiedot"- kohdasta oikea klikkaa tuota ”valipysakkikysely” tietolähdettä ja valitse muokkaa kyselyä.

Kuva power-bi näkymästä

Tämän jälkeen valitse tuon tietolähteen -> laajennettu editori -> korjaa tuohon polun mistä tuo tiedosto löytyy. Ja jatkossa vaan riittää että tuonne levylle päivittää noita valipysakkikysely_23_1.txt, valipysakkikysely_23_2.txt, valipysakkikysely_24_1.txt tai valipysakkikysely_24_2.txt tiedostoja, päivittää raportin ja tekee julkaisun. 

Pohja on muotoiltu niin, että siinä on neljä mahdollista tiedostoa eli kautta verrattavaksi. Tiedostot ovat valipysakkikysely_23_1:stä 24_2:een. Nuo kaikki neljä tiedostoa pitää aina löytyä päivityksen yhteydessä vaikka niissä ei tietoa olisi. Tulevaisuuden kyselyissä pitää myös olla samat kyselyt tai muuten pohja ei toimi koska verrattavat tiedot ovat erilaiset. 

Lopputulos näyttää esimerkiksi tältä:

powerbi näkymä

 

Jaa sivu: